Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2013 11:37 - „Четвъртата власт” да си смени името на „Чуждата власт”
Автор: insar Категория: Политика   
Прочетен: 655 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.10.2013 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Събуди се, България! Това ми идва да провикна след като станах свидетел на гнусния развой на предаването „Събуди се” по НОВА ТВ, в което за мой неописуем ужас беше дадена думата на политическото недоразумение Соломон Паси.

За съжаление още в самото начало очакванията ми се сбъднаха – разговорът отново се превърна в словоблудство по адрес на народа и неговите интереси и история! Защо? Защо в предавания по една национална телевизия, каквато е НОВА ТВ се допускат явни българофоби да изливат помия и безграничен цинизъм по нас? Откога станахме страстни почитатели на Мазох, господа журналисти? Не ви ли обиди Соломон Паси с държанието и арогантните си нападки към българщината, та с угоднически усмивки клатехте глави пред неговите вербални атаки , пълни с лъжи, надменност и българофобия? Нямате ли достойнство? Защо не го прекъснахте когато каза, че опита ни да удължим мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци до 2020 г. е „тарикатлък, който няма как да мине”, а ние самите сме постъпили като „големи хитреци и големи Андрешковци”? Знаем, знаем, в ЕС е и ножа и хляба, г-н Паси, нищо че тук си имахме и нож и хляб, но „йесмените” като вас ги връчиха на сакралния Брюксел, защото не умеем да боравим правилно с тях. От друга страна точно вие, с вашия еврейски произход да наричате някого тарикат... Каква обаче беше реакцията на водещите? Те дори се опитваха да помагат на Паси, когато в своите интелектуални напъни не намираше търсените думи!

Безсрамникът продължи с лъжи! Лъжи, лъжи и пак лъжи, които бяха приети със същото кимане на глави от страна на водещите, приличащи вече досущ на навити играчки в китайски магазин. Те не му зададоха логичните въпроси не е ли заплаха за националната ни сигурност отварянето на пазара при положение, че земята ни е 10 пъти по-евтина от европейската и как при това положение обикновения българин с неговите доходи може да се конкурира наравно с останалите кандидати от ЕС. А Паси се възползва от медийната свободия, за да злослови по всичко, което не му е присърце, без значение с какви псевдоаргументи и нелепи примери си служи. Той изкара, че вече 6 години „Атака” са във властта, защото са били в коалиция с ГЕРБ, а сега с БСП и ДПС и никой не му направи забележка, че това не е вярно, защото и до момента „Атака” не са имали пукнат човек в изпълнителната власт. Коалиции има само във ветровитото междучерепно пространство на Паси. Следваща лъжа – като страна, подписала международни спогодби като Женевската конвенция и т.н., България е длъжна да се погрижи за сирийските бежанци (за които се установи всъщност че само 54 % от тях са сирийци). Защо водещите не му направиха забележка, че по силата на международното право като „бежанец” се класифицира човек, който е принуден да избяга от своята страна, защото са застрашени неговият живот и здраве, но въпросните могат да кандидатстват за такъв статут само и единствено ако идват непосредствено от територията, на която са застрашени. А те идват от Турция! Там война и военни действия няма, дори правителството на Ердоган претендира за еврочленство. Следователно точно то трябва да поеме потоците от имигранти вместо да размишлява дали пък да не вдигне една стена по границата си със Сирия. Ето това вече е „тарикатлък” от най-висш порядък, г-н Паси, който не вярвам някога да коментирате, защото ще излезете от прожекторите на българофобската сцена, на която се изявявате толкова успешно! Направихте го отново! Подиграхте се за пореден път и с Аспарух! Отново! И никой не ви апострофира – напротив, домакините ви се хихикаха насреща и клатеха одобрително глави, възхитени от остроумието ви! „Хан Аспарух е бежанец. Започнете с него – той е човек, който е бежанец от далечна Азия, от Монголия. Избягал от Монголия и дошъл в Европа, та тръгнал към Брюксел. Може би той дори е първият евроинтегратор, защото се е упътил към Брюксел преди да има Брюксел”. Върховно!

 Г-жо Рада Богданова, г-н Антон Андонов, драги водещи, нима това ви бе смешно? Нима това не ви обиди? Преди няколко дни въпросният господин имаше наглостта да каже същата безбожна глупост в една друга медия - БТВ и реакция също не последва. Какви национални телевизии сте вие, та да толерирате подобни манипулативни изказвания, подкрепени с ирония и злъч, явни лъжи и обиди към целия български народ? За Паси отдавна ни е ясно защо се държи така, но вие, точно вие, водещите на предаването „Събуди се” имате спешна нужда да се събудите, да разтриете зачервените си от позорния сън очи и да разпънете българофобите на медийния кръст, така както са го правили нашите възрожденци в революционните си издания зад граница! И то в името на суверена, с когото днес се гаврят „наши и чужди гости”, както е написал с болка един от безсмъртните ни поети. Ако ли не, то нека „четвъртата власт” да се преименува на „чуждата власт”, за да открие истинското си лице пред аудиторията, докато я упоява с токсичните неолиберални „ценности”! Истините и до днес остават някъде встрани от медийния обхват за сметка на евроатлантическия слугинаж, пред който явно мълчат и факти, и водещи.  




Тагове:   Нова тв,   Паси,   събуди се,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: insar
Категория: Политика
Прочетен: 145930
Постинги: 66
Коментари: 81
Гласове: 101
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930