Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2014 21:23 - Има две безкрайни неща
Автор: insar Категория: Политика   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.06.2014 21:24


Това са Вселената и герберската наглост.
След като опорочиха протестите и превърнаха улицата в място, на което се раздават кафета срещу някой и друг плакат и присъствието на дундуркащи бебета майки, които не знаят какво искат, след като се изгавриха многократно с българския народ и интересите му, от  ПП ГЕРБ се заеха да доразрушат каквото е останало от авторитета на българския парламентаризъм. За целта влязоха в употреба както пожарникарските вицове вместо сериозни държавнически позиции, така и обезличаването на опозиционното оръжие, каквото е вотът на недоверие. То вече загуби властта и силата си, подобно на уличните протести, защото и едното и другото нямат на какво да стъпят, изпразнени са от съдържание и звучат като зле прикрит вопъл на ГЕРБ от оставането си извън изпълнителната власт.
Правителството на Бойко Борисов падна заради "февруарското енергийно въстание", както се изрази Магдалена Ташева от трибуната на НС. Падна тежко заради провала си в сектор "енергетика", за който всички повтаряха колко е болен и колко мерки са необходими за оздравяването му, но така и не се намери някой, който да замени думите с дела, включително и министрите на Бойко Борисов. Това обаче не се оказа пречка за лидера на ГЕРБ да излезе и да обвини настоящото правителство в нещата, които неговите хора не успяха да свършат, въпреки че разполагаха с целия парламентарен инструментариум за целта, посредством напазарувани депутати. За капак дойдоха обвиненията на Цвета Караянчева, че настоящото правителство урежда партийни и лични интереси и не мисли за народа, при това изречено с такъв комунистически патос, че докато човек се възмущава от герберското лицемерие може да се оплете и в опита си да разбере кои са истинските наследници на БКП.
Първите четири вота на недоверие не минаха. Сега предстои пети, този път във финансовия сектор. Едва ли и той ще мине, но пък остават още цели 12 министерства, в чиито области да се внасят вотове. Преди време Волен Сидеров отбеляза изключително точно, че нашите политици започват да виждат проблемите едва когато влязат в ролята на опозиция. Друг е въпросът доколко тази опозиция е конструктивна, а не се задвижва от принципа "защо да е той, като може да съм аз?"       




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: insar
Категория: Политика
Прочетен: 145953
Постинги: 66
Коментари: 81
Гласове: 101
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930