Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2014 20:57 - Евроатлантически ценности ли? Ами християнските?
Автор: insar Категория: Политика   
Прочетен: 1566 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 04.02.2014 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Очаквам в скоро време някой "еволюирал" поклонник на Новото време да напише манифест на европейските ценности, който да се конкурира със Светото писание по авторитет. Защото налаганите ни социални (и антиморални) шаблони отдавна започнаха да излизат от рамките на нормалното и да сглобяват онова страховито чудовище от популярния роман на Мери Шели, което сега реве доволно, защото му е позволено всичко. А къде е позволено всичко? Май в зверилника. Неслучайно един от титаните на литературата ни Николай Хайтов е написал, че когато се намираш в зверилник, толерантността е равносилна на самоубийство. За тези негови думи, той разбира се бе определен като фашист и антиевропеец от председателя на БХК Красимир Кънев. Така е - дори и в зверилник да си, днес нямаш право да мислиш за самосъхранението си, а трябва да обичкаш зверовете, които беснеят на воля. И даже да взимаш пример от тях, за да си в крак с времето и да подпомагаш разширяването на зверилника по възможност. А кой би бил по-доволен от такъв сценарий освен морално-уродливите създания, за които установените соцални и християнски норми за поведение са отживелица, която трябва да бъде изметена от хоризонта и да се даде път на една нова система, прокламираща за оскотяването на човечеството като негово изконно право? Защото трябва да сме толерантни и към самия Антихрист с всичките му съвременни превъплащения, които вече започнаха да ни се усмихват от върховете на държавните стълбици. Примерите:

image
Елио де Рупо, политик от Социалистическата партия в Белгия. Той е първият хомосексуалист, който стана министър-председател на страната през 2011 г. Описва себе си като атеист, рационалист и свободен масон. През 1996 г. е обвинен в педофилия от младеж, който твърди, че ди Рупо се възползвал от него, докато бил непълнолетен. Макар да бил оправдан, ди Рупо не отрекъл, че е гей. На журналистическите въпроси той отговорил: "Да, и какво?"

image

66-годишната Йохана Сигурдардотир е първата лесбийка, която стана премиер в историята на Исландия през 2009 г. В своето министерство хомосексуалистката е известна с прякора „Света Йохана” (????). Сигурдардотир живее с партньорката си Йонина Леосдотир, която е журналист и драматург. Двойката узакони връзката си с гражданска церемония през 2002 г.
"Нейната сексуална ориентация не е проблем за прогресивната нация, която наброява само 300 000 души, отбелязва в. „Индипендънт”.

Атаките по градивната клетка на обществото - семейството от друга страна продължават с фанатична настойчивост. В ЕС се разпространява детска литература с хомосексуална насоченост, най-невинните примери за която са историите за малко дете, отглеждано от неговите двама татковци, за страстната любов между два мъжки пингвина в зоологическата градина, както разбира се и приказката за малката Арвен, осиновена от двойка холандски гейове. Последното едва ли е изненада - да не забравяме, че точно в Холандия хомосексуализмът и педофилията са на особена почит. Страната бе една от първите в Европа, която легализира еднополовите бракове, а от известно време се гордее и със собствена партия на педофилите, която съществува под името “Ближна любов, свобода и разнообразие”. Партията има за основна цел снижаване на долната граница на позволената от закона възраст за сексуални взаимоотношения от 16 на 12 години или пълното й премахване, както и легализирането на детската порнография.

image
“Забраната просто прави децата любопитни. Ние искаме да направим педофилията предмет на дискусия", обяснява пред пресата председателят на партията Ад ван ден Берг.
Ще завършим полета си над евроатлантическите "ценности" в Европарламента. Даниел Кон-Бенедит, съпредседател на Групата на Зелените - Европейски Свободен Алианс е написал в своята автобиография следното:
“Знаете ли, че сексуалността на едно дете е възбуждаща … Когато едно малко момиченце на 5 години започне да ви съблича, това е фантастично. Фантастично е защото това е подобно на абсолютна еротико-маниакална игра…”
Едва ли подобен текст има нужда от коментари и анализи, когато е очевидно, че може да бъде плод само на ментално увреден индивид. А такива са тумор за всеки обществен организъм.
 
Съвременното европейско общество се крепи на християнската етика и морал, на здравите семейни връзки и традиции, както и на опазените от противоестествени и деструктивни течения образователно-възпитателни институции и учреждения. И преди да се затичаме към отворените врати на новото време с копнежа да прегърнем сляпо всичките му "ценности", нека първо се запитаме не противоречат ли те на християнските - тези, благодарение на които сме опазили човешкия си дух и идентичност през вековете. Капиталистическото, изваретно общество, в което шестват разврата, користолюбието и безпринципността ли е мечтата, към която протягаме ръце?

"защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци и ще покажат големи личби и чудеса, за да прелъстят, ако е възможно, и избраните"

24:24 от Светото евангелие на Матея, Нов завет.





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: insar
Категория: Политика
Прочетен: 145443
Постинги: 66
Коментари: 81
Гласове: 101
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031