Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2013 21:07 - Не сме слепи, бедни сме и заради вас, г-н американец!
Автор: insar Категория: Политика   
Прочетен: 2746 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Получихме поредния звучен шамар от американска десница. Вярно, този е вербален и не може да се сравнява с бомбардировките над страната ни в периода 1941-44 г. когато "великата" нация избива хиляди мирни българи, но и от него ни грейват страните. За какво става дума? Отново някой очилат чичко от чужбина застава зад микрофона и започва да ни хока и да ни просвещава, сякаш сме главни герои в песента на АХАТ „Земя на слепци” и идея си нямаме защо сме на този хал.   

 

Политическата класа в България е не само нефункционираща, но почти криминална. Става въпрос за корупция, казва професор Стив Ханке пред БНР. Кой е г-н Ханке – професор по приложна икономика от университета „Джон Хопкинс” и познат у нас като „Бащата на валутния борд” (Всъщност тази „титла” е редно да носи министърът от служебния кабинет на Стефан Софиянски Красимир Ангарски, но както и да е). И като типичен баща той хока и мъмри непослушното си дете. Прави го по американски – без да си дава сметка, че арогантните му слова препускат из безбрежните полета на задатлантическата наглост.

София е една от водещите столици на корупцията в света и това го пише в цялата международна преса”, „После излезе нашият Ню Йорк таймс с голямата статия, че България е най-замърсената държава в Европейския съюз. И питате за инвестиции!”. Ех, тези лоши българи! Питали сме за инвестиции. Ако са като вашите „инвеститори” AES  и „Ентърджи”, които загробиха енергетиката ни, задръжте си ги! Защо никой загрижен за състоянието ни американец не излезе и не каже как чрез сключването на договори с въпросните две компании от страна на българофобското правителство на Костов НЕК бе задължена да купува тока от АЕS за 4,3 цента, а да го продава на потребителите (разбирайте ние) за 3,7 цента? България купува на абсурдни цени от „инвеститор” това, което допреди време я бе правило енергийното сърце на Балканите! Субсидираме две американски фирми, водещи НЕК към фалит и това сигурно г-н Ханке нарича „инвеститори”. Ние в България им викаме бандити!

Прогнозата на правителството за 1.9% икономически растеж през 2014 г. е нереалистична, то няма да се справи с бюджетните си цели, а намерението му да изтегли заем, макар и малък, разрушава запазената марка на България -  дисциплината на валутния борд”, казва още американският професор сякаш икономиката на родината му е цъфнала и вързала. Те там не знаят какво е заем горките. Нищо, че преди броени дни приеха нов таван на външния си дълг, който бе на ниво някакви си 16,7 трилиона долара. (за сравнение ние сме на второ място по най-нисък външен дълг спрямо БВП в целия Европейски съюз след Естония). А за корупция не са и чували – от продавач на вестници в Бруклин до сенаторите в Белия дом всички са отдадени на безкористната служба в името на нацията.

Иначе г-н Ханке е прав – корупция у нас има, но тя е само една от причините да сме на африканско икономическо равнище. А нима чуждестранните вериги, които нахлуха в страната ни след 89-та работят за просперитета ни? ЧЕЗ бяха уличени в крупни злоупотреби и нарушения, но все още продължават да пият кръвчицата на бедния народ. ЕВН и „Енергопро” са същата стока, но за тях лоша дума от чужденец няма да чуете. Нито за AES, „Ентъридж”, мобилните оператори, „Зееви груп”, „Дънди прешъс металс”, веригите супермаркети, които унищожават дребния търговец, „Аурубис” и други кръвопийци. Те са „инвеститори”, ние сме лошите, че не можем при наличието на толкова добронамерени партньори да си вдигнем нивото. Вина имаме и тя е, че продължаваме да позволяваме да ни водят за носа, да ни прилагат икономически геноцид и да навеждаме засрамено глави пред подобни личности като Стив Ханке, който има дързостта да ни хока за плачевната ни финансова действителност когато САЩ са ни „помогнали” доста, за да се озовем в нея. Не сме слепи, бедни сме и заради вас, г-н американец!

 

 




Тагове:   корупция,   Стив Ханке,


Гласувай:
4



1. bumerang - За съжаление ще Ви припомня поговорката
20.10.2013 21:38
за баницата,за оня, който я яде и оня, който му я дава. Със някои от сключените договори се ощетяват българските интереси, и това е престъпление, защото интересите и ресурсите на държавата не са лични интереси и ресурси, те са сключени от някой, който има име и работа на прокуратурата е да установи кой и ЗАЩО или по-точно срещу колко го е направил. А неизгодни договори вероятно има сключени и с други "инвеститори", не само с изброените. Просто нашите държавници са алчни и корумпирани, както го е казал и този г-н, както може да го каже всеки. Защото нашите раздават баницата и прибират в собствените си джобове платата. Ако не е така значи са тотални глупаци, които не разбират, че някой ги работи. Това, че и други казват онова, което и ние виждаме е болно, но не ги прави виновни. Подписите на виновните стоят под договорите.
цитирай
2. pesho - Все повече зпочвам да харесвам П...
20.10.2013 21:42
Все повече зпочвам да харесвам Путин и Русия
цитирай
3. dimat - Нашите "държавници" са НАШЕ ТВОРЕНИЕ!
20.10.2013 22:17
Смешно и глупаво е да хленчим и се оплакваме от тях.ВИНАТА!ВИНАТА!ВИНАТА!!!
Е САМО И ЕДИНСТВЕНО,В НАС САМИТЕ И ДОКАТО НЕ ПРОУМЕЕМ ТОВА,СТРАНАТА НИ ЩЕ ЗАГИВА!!

За голямо съжалени,тези,които виждат И ОСМИСЛЯТ ТОВА, са много малко.

"Нашите" държавници,които ,уж,толкова не харесваме,са наше собствено творени,А НИЕ САМИТЕ СМЕ ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ,НА МАЛОУМИЕТО!!!

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,СРЕЩУ МАЛОУМИЕТО НЯМА НИКАКВО ЛЕКАРСТВО.ЦЕЛИЯТ 24 ГОДИШЕН "ПРЕХОД" Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ,НА ТОВА МАЛОУМИЕ И СРЕЩУ НЕГО НЯМА ИЗОБРЕТЕНИ,"БРОНЕБОЙНИ ПАТРОНИ".ТО Е САМО В ОСЪЗНАВАНЕТО!!
цитирай
4. socialismus - На майката ли е вината, ако детето е изнасилено?
21.10.2013 09:47
dimat написа:
Смешно и глупаво е да хленчим и се оплакваме от тях.ВИНАТА!ВИНАТА!ВИНАТА!!!
Е САМО И ЕДИНСТВЕНО,В НАС САМИТЕ И ДОКАТО НЕ ПРОУМЕЕМ ТОВА,СТРАНАТА НИ ЩЕ ЗАГИВА!!

Факт е, че несвободно определяме икономическия модел на държавата. Изнудени сме. Политически независимият или противостоящ на САЩ е политически труп.
И в отговор на риторичния ми въпрос- виновен е изнасилвачът.
цитирай
5. shtaparov - А е хубаво да кажем на този многоз...
21.10.2013 17:05
А е хубаво да кажем на този многознайко,че сме корумпирани и сме зле заради комунизма,който именно неговите дядовци и онези на неговите темподобни ни натропосаха чрез активното подпомагане на налагането му в ущърб на беззащитния руски народ!
цитирай
6. freeoldmen - "Факт е, че несвободно определяме икономическия модел на държавата."
21.10.2013 19:55

http://lahojillaentv.com/site/wp-content/uploads/2012/06/0502.jpg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: insar
Категория: Политика
Прочетен: 146482
Постинги: 66
Коментари: 81
Гласове: 101
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930