Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2014 20:53 - Души в ковчези
Автор: insar Категория: Политика   
Прочетен: 1338 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 24.05.2014 21:05


И на непукист като Пича от "Големият Лебовски" ще му писне да слуша един и същ вик, извисяващ се вече в истеричен писък покрай евроизборите. Било хубаво на запад, ЕС бил новата райска градина защото куцо и сакато примирало да живее и печалбарства там. Щом има пари, значи всичко е наред дори ако трябва докато пътуваш сутрин до работното си място да минеш покрай осем джамии с включено озвучение, билбордове, рекламиращи порно списания и някой и друг публичен дом с полуопитомени кози. Пари да има, каквато е била житейската философия на поболелия се от алчност хаджи Ничо, оправдаващ в своите умопомрачения даже евентуалното предателство на Раковски.
Пари в Европа може и да има, но прогнозите за бъдещето й са розови само откъм еднополовата любов. ЕС е един геополитически Франкенщайн, който отчаяно се опитва да запази частите от разпадащия си се труп. Националистическите партии и движения печелят все по-голяма подкрепа и само имигрантските общности накланят везните в полза на европартиите. На все повече европейци става ясно, че ЕС им прелага един луксозен саркофаг, в който да положат своята идентичност, наедно с вярата си. Едни от малкото, които все още не го проумяват са българските любители на евроатлантическите ценности, които заслепени от блясъка на златото не виждат какво се случва в Европа. Тази Европа, която вече не е наша, защото принадлежи на малцинствата, травеститите и мегакорпорациите, според чиито интерес се създават законите, които и нашите народни представители прокарват безропотно в НС. Но защо ни е да се замисляме над това, при положение, че Ювеналовия принцип за хляба и зрелището като формула за обществено покорство е актуален и две хилядолетия по-късно? А сред агонизиращите останки на някогашна Европа е пълно с хляб и зрелища. И май нищо друго. Но кой ти мисли за друго? А че емиграцията на запад се дължи най-вече на колониалната политика на т.нар Велики сили, които като паразитират върху чуждата икономика, понижават жизнения стандарт на гостоприемника и принуждават човешкият му ресурс да търси реализацията си другаде не е трудно да се разбере.
По-плашещото е друго - някои посочват тази алтернатива като красноречив пример за превъзходството на западната цивилизация, сякаш тя е някакъв естествен процес като миграцията на щъркелите и няма в основата си други, по-дълбоки причини. Но и затова не е нужно да се замисляш когато си поставил доброволно душата си в златния ковчег на Мамона и всичко, от което имаш нужда може да бъде намерено във филм на Ларс фон Триер или концерт на Кончита Вурст.

"Хората са създадени,за да бъдат обичани, а вещите, за да бъдат използвани. Причината поради, която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората използвани."
                                                                                 
  Джонатан Молду
                                                                                                                            






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - Ама колко от хората ще прозрат ис...
29.05.2014 21:15
Ама колко от хората ще прозрат истината... БГ-държавниците винаги са се връзвали с губещите.../виж историята/. А после народът плаща сметката...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: insar
Категория: Политика
Прочетен: 146526
Постинги: 66
Коментари: 81
Гласове: 101
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930