Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2014 19:31 - Бич за душата от музикалната индустрия
Автор: insar Категория: Политика   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.10.2014 19:34


image
Смущаващото видео на Maroon 5 "Animals", в което фронтменът Адам Лавин се снима в ертотични сцени под кървав душ пробуди широко недоволство дори и сред феновете на групата. Пропагандирането на извращения и оскотяване не ни залива за пръв път от екрана на музикалните телевизии, то се е превърнало до голяма степен във фундамент на създателите на клипове, пред чието въображение не стоят морални или други пречки когато става дума за осигуряване на колкото се може по-широка аудитория, пък ако трябва и една част от нея да бъде привлечена само и единствено от видеото. Скандализирането, разрушаването на всички естествени норми и пропадането в мътното и мръсно лоно на порока, животинското (сатанинското) се е превърнало в обичаен метод за въздействие върху подрастващите просто защото най-лесно е да пробудиш инстинктите на един индивид. По-страшно като че ли е друго - извеждането им на преден план като някаква норма, по която всеки от нас може да гради поведението си, отричайки духовните измерения на този свят щом веднъж си се нагълтал с отровата на безнравственото съвремие.
"Животни" на Maroon 5 далеч не е първото видео, засвидетелстващо склонността на съвременните артисти да залитат в течения със сатанински привкус.
Един от най-популярните примери е песента "Judas" на Стефани Германота, по-известна като Лейди Гага. В него се изсипва истински поток от богохулство и подигравка с християнските ценности, посрещнат с усмивка и радост от невръстните фенове на изпълнителката, която в редица интервюта заявява своите объркани религиозни представи. В "Judas" Лейди Гага възхвалява предателството на Юда и се подиграва с кръстната смърт на Спасителя.
"В библейския смисъл на думата аз съм отвъд покаянието", казва Лейди Гага по повод многото въпроси, които изникват във връзка с песента.
Творчеството на Тайлър Създателя на групата "Odd Future" обаче далеч надминава и най-смелите антихристиянски откровения на Лейди Гага. Известен със страшните си сексуални фантазиии, издигащи едва ли не в култ изнасилването и некрофилията, не е никак трудно да си обясим защо Тайлър цъфна на обложката на своя "Goblin" с обърнат кръст на челото. 
image


Ще прескочим текстовете, в които Тайлър се обяснява как иска да влачи женско безжизнено тяло в гората, където да блудства с него и ще се спрем на някои от най-крещящите примери за антихриястиянската насоченост на текстовете му. "Откривам църква, за да продавам кока " ,"Аз съм син на Сатана", "Тройно шест е моят номер" ,"Бог е ракът", "Луцифер вероятно притежава душата ми"
Въпреки, че Тайлър се зове атеист, голяма част от творчеството му носи белега на открито преклонение пред сатаната и демоничните сили. В студиото му неизменно присъстват обърнати кръстове и тройни шестици, а текстовете и клиповете му изобилстват от препратки към дяволското. Като например в клипа му "Yonkers", където Тайлър символично изяжда хлебарка - акт, познат ни от "Дяволът в Емили Роуз", с което рапърът недвусмислено показва, че няма нищо против душата му да бъде обладана от зъл дух.
Други отявлени противници на църквата и Спасителя са Емили Робинсън, Натали Мейнс и Марти Магуайър от групата "Дикси Чикс".
image
Арогантното и предизвикателно поведение далеч не е единственото "престъпление" на трите индивида на снимката горе. В своята песен SIN WAGON те скандализират, вплитайки Божието спасение с открити сексуални насоки, принизявайки жертвата на Спасителя и издигайки греха в култ. Като потвърждение на тяхната абсолютна непоносимост към всичко свято идва изказването на Натали Мейнс пред една местна медия в родното й място Лъбок, Тексас. Попитана дали би влязала отново в църквата от детството й, тя казва:
"Няма начин! Мразех как родителите ми ме караха да ходя на това място! Освен това сега навярно съм по-богата от Бог. Може би той ще дойде при мен..."
Абсурдността на твърдението, че богатството ти осигурява всесилна власт и те прави богоравен може да ни покаже до каква степен се е изкривила ценностната система на съвремието. По-страшното е докъде ще продължи тази линия, къде свършва този страшен път и какво ни чака там в неговия край...
Защото границата в последните години е прекрачвана толкова често, че вече се губи от взор. А зад себе си изоставяме стъпка по стъпка светлината.
Изкуството освен развлекателна функция безусловно влияе и възпитателно-подражателно и насочва мислите и съзнанието ни, обработва го всекидневно и работи все по-открито за погубването на човешката душа. Неглижирането на това уродливо явление само потвърждава отдалечаването ни от онази невидима бразда между доброто и злото, между чистотата и порока, между живота и смърта. 

„Аз съм светлината на света; който Ме следва, няма да ходи в тъмнината, а ще има светлината на живота.“ (8:12)







Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: insar
Категория: Политика
Прочетен: 146526
Постинги: 66
Коментари: 81
Гласове: 101
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930